Спорт
19-річна Віра Попруга з Кам’янського стала двічі чемпіонкою Європи з шашок, у шашистів з Запоріжжя – два «срібла»

19-річна Віра Попруга з Кам’янського стала двічі чемпіонкою Європи з шашок, у шашистів з Запоріжжя – два «срібла»

В Бергамо (Італія) з 19 по 24 вересня проходив Чемпіонат Європи серед молоді (U27). Вихованка Анатолія Панченко з ДЮСШ №9 (Дніпро) Віра Попруга з Кам’янського стала чемпіонкою в класичній та блискавичній грі, а в швидкій грі отримала бронзову медаль.

Про це повідомляє Федерація шашок України та батько перможниці Віталій Попруга.

В «класиці» Віра набрала 9 з 12 очок. «Срібло» в цьому виді – у Simona Trifonovaite з Литви (8 очків), а «бронза» - у італійки Sofia Pandolfo (1 очко).

В блискавичній грі у Віри - 10 з 16 очок. Стільки ж – у естонки Merilii Jalg, яка стала срібною призеркою, а у літовки Simona Trifonovaite – 9 очків.

«Завершувався чемпіонат Європи серед спортсменів до 27 років швидкою програмою. Тут партія зазвичай триває протягом години. Для України це був найбагатший за медалями турнір. Майстри спорту, юнаки – Денис Меженін (Запоріжжя) і Орест Слава (Івано-Франківськ), та дівчини – Ганна Дмитренко (Запоріжжя) і Віра Попруга (Кам’янське-Дніпро), вибороли для нашої країни одразу чотири нагороди – два «срібла» і дві «бронзи» відповідно», - повідомив Віталій Попруга.

В швидкій грі Віру (5 очків) випередили Simona Trifonovaite з Литви (6 з 8 очок) та співвітчизниця Ганна Дмитренко з Запоріжжя – у неї 5 очків.

Всього ж українські шашкісти віком до 27 років протягом цього чемпіонату вибороли 6 медалей різної якості.

В жовтні на Віру очікує чемпіонат Європи з шашок серед дорослих та молодіжний чемпіонат світу.

Читайте також: Світлана Богуславська та Анна Шеремет з Дніпропетровщини стали призерками чемпіонату світу з паравеслування в Чехії;

2022-09-27 12:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин