Події
Життя
Для працівників Дніпропетровської ОВА провели тренінг з домедичної допомоги

Для працівників Дніпропетровської ОВА провели тренінг з домедичної допомоги

Тренінг із домедичної допомоги провели для працівників Дніпропетровської ОВА. Акцент зробили на відпрацюванні зупинки масивних кровотеч. Розглянули ситуації, при яких людина без медичної освіти може врятувати постраждалого до приїзду лікарів.

Заняття провели досвідчені інструктори. Два побратими, два Дмитра. Вони бійці  бригади Національної Гвардії України. Приїхали прямісінько з навчань на полігоні. Аби поділитися досвідом, адже не раз рятували побратимів на фронті.

«Такі знання будуть корисні усім. Дорослим і дітям. Я навіть за те, аби такий курс зробити обов’язковим в школах. Подібні навички не лише на фронті важливі. Ситуації бувають різні. До того ж ворог не гребує бити по цивільній інфраструктурі, житловим будинкам», – зазначив інструктор Дмитро. 

Його напарник-тезка акцентував на золотому правилі:  погано, якщо немає турнікету і він потрібен. Добре, коли турнікет є, але не знадобився. Тренери показали, як користуватися ним, а ще спеціальним еластичним бандажем. Розповіли, як діяти, якщо людина без свідомості. Наголосили, важливо стабілізувати пораненого до того часу, поки він потрапить до медиків. Не боятися, робити усе впевнено, швидко, при цьому обережно. 

Тетяна Бойко працює в управлінні розвитку адмінпослуг ОВА. Опікується ЦНАПами. Каже, працівники центрів проходили подібні тренінги. Ось тепер долучилась і сама. 

«Такі часи зараз. Кожна людина має знати хоча б ази. За плечима не носити. Розуміти, як у разі чого допомогти собі або постраждалій людині», – сказала Тетяна. 

Учасники ставили запитання. Наприклад, як бути, коли поранення із кровотечею два, а турнікет один? І чи можна його використовувати при пошкодженні шиї? 

Під час тренінгу поєднали теоретичну частину із практичною. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зірвав золотий ланцюжок та втік: у Камʼянському затримали раніше судимого зловмисника;

З початку серпня на дорогах Кривого Рогу виявлено 45 нетверезих водіїв;

Завдяки небайдужому свідку у Дніпрі затримали двох крадіїв.

2023-08-10 15:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин