Життя
Політика
Дніпропетровщина – лідер серед регіонів України, які впроваджують політику безбар’єрності

Дніпропетровщина – лідер серед регіонів України, які впроваджують політику безбар’єрності

Керівництво Дніпропетровської ОВА долучилось до підсумкового засідання Ради безбар’єрності. За участі першої леді Олени Зеленської, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. А ще представників уряду, міжнародних партнерів, очільників областей. Регіон відзначили серед тих, хто найактивніше впроваджує політику безбар’єрності.

Під час зустрічі члени Уряду презентували результати реалізації флагманських проєктів. А ще окреслили плани на наступний рік.

Перша леді України Олена Зеленська зазначила, що на другому році повномасштабної війни українці відчувають ще більший запит на безбар’єрні рішення. Від цього сьогодні залежить не лише якість життя, а й безпека громад.

«Можна сказати «війна, що ви хочете. Бар’єрів стало більше – і фізичних, із пересуванням та доступністю, і економічних – безробіття,  і соціальних – велике навантаження на всіх взагалі» Але це не аргумент. Бо кожне життя цінне. І його якість має значення. Ми не обираємо часи, в які нам жити, але ми можемо боротися»,  – сказала Олена Зеленська.

За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, безбар’єрність сьогодні –  це нагальна необхідність для мільйонів українців. Для людей різних вікових груп, професій, соціального походження. 

«Особливо акцентуємо увагу на потребах наших захисників. Наш обов’язок – усунути для них усі перешкоди, які стримують адаптацію, реабілітацію та самореалізацію.

Також посилюємо взаємодію з органами місцевого самоврядування. Адже саме від них залежить кінцевий результат» зазначив Денис Шмигаль.


Під час засідання Дніпропетровщину відзначили серед регіонів, які найактивніше запроваджують безбар’єрні рішення. Поряд із Миколаївською, Вінницькою, Тернопільською, Рівненською та Київською областями.

А ще визначили: пріоритетом 2024 року стануть доступні послуги в кожній громаді.


 

«Усі разом протягом цього року ми втілювали важливі проєкти. Всеукраїнські й локальні на місцях. В освіті, медицині, цифрових послугах, реабілітації, сфері працевлаштування. Обов’язково продовжимо роботу в цьому напрямку і у 2024-му. Це потрібно. Особливо, коли окрім інших соціальних викликів на країні тягар великої війни», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.
 

Національна стратегія з безбар’єрності ініційована першою леді України Оленою Зеленською. Вона спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх груп населення.

 

2023-12-13 14:10:00
true
Відео Дня







Архів Новин