Війна в Україні
Життя
Готовність більшості об'єктів від 50 до 70%: як проходить облаштування 24 шкільних укриттів Дніпропетровщини

Готовність більшості об'єктів від 50 до 70%: як проходить облаштування 24 шкільних укриттів Дніпропетровщини

У Дніпропетровській області коштом держсубвенції облаштовують 24 шкільні укриття. Співфінансують проєкти й громади. Нині готовність більшості об'єктів – від 50 до 70%. Ще два – завершені. Очільник регіону Сергій Лисак проінспектував, як йдуть роботи у Дніпровському і Новомосковському районах.

«Коли ремонтники завершать, приміщення відповідатимуть всім нормам. Там будуть санвузли та медичні кімнати. Вентиляція і пожежна сигналізація. А ще генератори – аби світло було завжди. Потурбувалися і про безбар'єрність. А педагоги додадуть затишку. Облаштують ігрові та навчальні зони», – зазначив Сергій Лисак.

Очільник ОВА акцентував на тому, що кількість місць в укриттях зросте в рази. І діти, які через відсутність сховищ навчалися дистанційно, зможуть знову сісти за парти. Готовність укриття в одному з ліцеїв Слобожанської громади Дніпровського району –70%.

Позаду найтяжчі етапи реконструкції. Підвальне приміщення заглиблювали, вивозили зайвий ґрунт, все ретельно утрамбовували. Заливали бетоном підлогу. Вже змонтували основні комунікації.

Будівельники працюють щодня. Є в них навіть нічні зміни. Директорка навчального закладу пані Лариса розповіла, що ліцей матиме безпечний простір, розрахований на 445 учнів та педагогів. Зможуть з дистанційки перейти на змішану форму навчання.

«Плануємо облаштувати декілька зон. Одна – спортивна. Аби діти мали простір для активностей під час повітряної тривоги. Друга – навчальна. Будемо показувати на мультимедійному екрані різні пізнавальні фільми. Третя – розважальна. Для того, щоб учні разом весело проводили час», – розповіла пані Лариса.

Вона додала, що для укриття вже придбали необхідні меблі. Зокрема, ліжка, лавки, додаткові ємності для води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Патрульні Кривого Рогу виявили пʼяного чоловіка за кермом ВАЗ;

Збив чоловіка на пішохідному переході та поїхав геть: подробиці ДТП на Ювілейному проспекті у Камʼянському;

Патрульні Запоріжжя затримали крадія кабелю.

2023-11-07 19:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин