Спорт
Кам’янчани здобули перемогу на Чемпіонаті України з пара-армрестлінгу

Кам’янчани здобули перемогу на Чемпіонаті України з пара-армрестлінгу

З 17 по 20 листопада у смт Воловець Мукачівського району Закарпатської області відбувся чемпіонат України з пара-армрестлінгу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та порушенням зору. Змагаючись із найсильнішими спортсменами країни, двом кам’янчанам вдалося стати переможцями. 

«У чемпіонаті спортсмени змагалися окремо на ліву та праву руки, – розповідає президент федерації армрестлінгу міста Кам’янське Дмитро Сорока. – Чоловіки та жінки боролися у різних вікових та силових категоріях, а саме: PID – боротьба сидячі, PIU – боротьба стоячи, PIDH – боротьба сидячі на одну руку і PIUH – боротьба стоячи на одну руку. Серед спортсменів з вадами зору (VI) виступили я (вагова категорія 100 кг) і Євген Григір (в/к 80 кг)».

Призер чемпіонатів світу та Європи з пара-армрестлінгу Дмитро Сорока (тренер Е. Аноткін) краще виступив у змаганнях на ліву руку. Тут працівнику доменного цеху ПрАТ «Камет-Сталь» вдалося підтвердити свій чемпіонський статус і стати першим. Мав подібний шанс Дмитро і в змаганнях праворуких борців. Наш спортсмен пробився до фіналу, але, на жаль, поступився, посівши друге місце.

Запеклою виявилася боротьба за чемпіонські титули і у Євгена Григіра. Досить несподіваною для суперників, серед яких виділявся чемпіон світу та Європи Дмитро Брухно із Сумської області, стала перемога кам’янчанина у фіналі в змаганнях на ліву руку. Вдалим виявився виступ Григіра і в турнірі на праву руку, де у фіналі Євген також переміг досить відомого спортсмена. У підсумку вихованцю Дмитра Сороки та Едуарда Аноткіна, який зараз захищає нашу країну від російських окупантів, двічі вдалося стати чемпіоном України. Це неймовірний успіх як для дебютанта.

Читайте також: 11-річна фігуристка Олівія Жеребко завоювала «бронзу» на турнірі в Угорщині;

Стрілець Денис Кушніров з Кривого Рога виборов «бронзу» на турнірі в Польщі;

Юна тхеквондістка Марія Леонова з Дніпра стала бронзовою призеркою Чемпіонату Європи серед кадетів;

Баскетболісти «Прометею» обіграли «Цедевіта Олімпія» в рамках Єврокубку.

2022-12-03 13:45:00
true
Відео Дня







Архів Новин