Життя
Енциклопедія медицини
Куди піти навчатися після 9-го класу: Камʼянський фаховий медичний коледж

Куди піти навчатися після 9-го класу: Камʼянський фаховий медичний коледж

Медицина навчає, попереджає, розвиває, лікує, відновлює, допомагає, повертає… створює все можливе, щоб хвора людина одужала; здорова – не хворіла; адіти – вдячно та довірливо приймали допомогу. Медики потрібні усім!

Кам’янський фаховий медичний коледж відчиняє двері навчатися за освітньо-професійними програмами:

  • СЕСТРИНСЬКА СПРАВА;
  • ЛІКУВАЛЬНА СПРАВА;
  • АКУШЕРСЬКА СПРАВА;
  • СТОМАТОЛОГІЯ ОРТОПЕДИЧНА;
  • СЕСТРИНСЬКА СПРАВА НА ПЕРШОМУ (БАКАЛАВРСЬКОМУ) РІВНІ ВИЩОЇ ОСВІТИ.

Що вивчаємо?

Студентське життя… в якому повно лекцій, семінарів, конспектів, нових знайомств та друзів. На заняттях точно не заснеш і не засумуєш. Анатомію та фізіологію, гінекологію та акушерство, хірургію, терапію, педіатрію та інші дисципліни викладають досвідчені фахівці медицини. Заняття проходять у затишних кабінетах та лабораторіях, оснащених новітнім комп’ютерним обладнанням. Студенти опановують вміння, застосовують медичну апаратуру й інструментарій, відпрацьовують навички на фантомах, муляжах, симуляційних тренажерах. Впроваджено додаткове навчання на тренінгах з надання екстреної медичної допомоги при невідкладних станах урізних життєвих ситуаціях, що проводять досвідчені тренери центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Працюють курси лікувального масажу.

А практика?

Практика студентів відбувається в закладах охорони здоров’я для поглиблення та закріплення теоретичних знань та відпрацювання вмінь і навичок. В умовах майбутньої діяльності формуються самостійність та відповідальність. Проводяться практичні заняття біля ліжка пацієнта, у процедурних, маніпуляційних, діагностичних кабінетах, кабінетах сімейного лікаря, операційних залах, травмпунктах, підрозділах «Обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф» тощо.

Платформа практичного навчання стала значно ширшою завдяки проведенню тренінгів, майстер-класів професіоналами-практиками медицини, участі студентів: у конкурсах «Кращий за фахом», у змаганнях бригад екстреної медичної допомоги, у благодійних акціях та соціальних проєктах, у роботі волонтерського загону.

Науково-дослідна робота студентів - це найбільш високий рівень навчання, який дозволяє студентам набути навичок науково-дослідної роботи, аналізу і синтезу, узагальнення фактів для прийняття нових рішень; мати досвід доповісти та презентувати результати науково-дослідної роботи на студентських науково-практичних конференціях з міжнародною участю. Для реалізацій цих завдань уколеджі створені 6 науково-дослідних гуртків, 14 предметних гуртків та 5 спортивних секцій.

А що по закінченню коледжу?

Буде робота в закладах охорони здоров’я. Для подальшого професійного та кар’єрного зростання є можливість продовжити навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти освітньо-професійної програми Сестринська справа галузі Медсестринство; на курсах підвищення кваліфікаціїпіслядипломної освіти; вступити в Асоціацію випускників коледжу для налагодження, підтримки  та збереження дружніх та ділових стосунків між поколіннями випускників, викладачами,  роботодавцями та іншими зацікавленими партнерами.

Читайте також: 

Дніпропетровщина – лідер за смертністю від серцево-судинних захворювань через низьку інформованість населення;

В Дніпропетровській області найвищий рівень смертності від серцево-судинних хвороб серед людей віком 30-69 років;

Дніпропетровщина бʼє на сполох: кількість хворих на туберкульоз найвища в Україні.

2023-04-27 17:45:00
true
Відео Дня







Архів Новин