Війна в Україні
Життя
На допомогу ЗСУ: «Укравтодор» продав тубус від ракети, розписаний майстрами петриківського розпису з Дніпропетровщини

На допомогу ЗСУ: «Укравтодор» продав тубус від ракети, розписаний майстрами петриківського розпису з Дніпропетровщини

Вчора, 8 серпня, «Укравтодор» провів другий благодійний аукціон, на якому вдалося виручити 155 тис. грн. для української армії. На платформі Prozorro.Продажі пішов з молотка тубус від протитанкової ракети, оздоблений Петриківським розписом. За допомогою цього снаряду під час АТО в Донецькій області у 2014 році підбили російський танк.

Про це повідомив перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

Тубус розмалювали майстри Петриківського розпису з Дніпропетровщини та передали Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області на знак вдячності за допомогу в облаштуванні фортифікаційних споруд.

«Трохи історії про наш унікальний лот. Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області брала активну участь у облаштуванні фортифікаційних споруд. На згадку про це місцеві художники зробили дорожникам подарунок – оздобили тубус ракети комплексу 9M113, котру застосовували у боях. І розмалювали його світовою нематеріальною культурною спадщиною людства, себто Петриківським розписом. Імена майстрів, чиїх рук ця справа була, записані на тубусі.

Чому варто взяти участь у нашому аукціоні? Тут буду суб’єктивним. Розписаний тубус від ракети – прекрасний. Коли ми переможемо окупантів, такі артефакти будуть почесними експонатами сучасної української історії. Впевнений, що всі ви і так активно від 24 лютого жертвуєте кошти армії. А цього разу на згадку про щедрий донат буде така унікальна річ.

Ба більше, взявши участь у онлайн-аукціоні ви можете бути певні у належному та ефективному використанні коштів. Зібрані гроші ми скеруємо на фонд компетентної допомоги військовим Повернись живим. А вони вже можуть і Байрактар придбати», - написав він.

На аукціоні за цей унікальний артефакт боролися 4 учасники. Стартова ціна лота становила 50 тис. грн. Під час торгів ціна тубуса зросла втричі. Переможець аукціону запропонував 155 тис. грн.

«Вітаю Christina Leinneweber з чудовим придбанням. Ваша участь в аукціоні – ще одне свідчення того, як демократичний світ підтримує Україну. Виручені кошти допоможуть нашій армії швидше перемогти окупанта», - написав Андрій Івко.

«Укравтодор» перерахує виручені від продажу гроші благодійному фонду Повернись живим для закупівлі найнеобхіднішого.

Фото: Андрій Івко, Фейсбук

Читайте також: У Кам'янському рятувальники шукають потонулого підлітка;

В Запорізькій області військові РФ в ході конфлікту застрелили свого ж заступника командира, – ГУР;

2022-08-09 16:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин