Кримінал
Події
Ошукували волонтерів через онлайн-банкінг – на Дніпропетровщині судитимуть групу осіб

Ошукували волонтерів через онлайн-банкінг – на Дніпропетровщині судитимуть групу осіб

Обвинувачені – жителі Кам’янського району, знаходили у соцмережах інформацію про збори коштів на лікування військовослужбовців ЗСУ, та, представляючись волонтерами міжнародних організацій, отримували доступ до інтернет-банкінгу та привласнювали гроші шляхом їх переведення на підконтрольні рахунки. 

Про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

Встановлено, що псевдоволонтери ошукали майже 100 жителів різних регіонів України, а сума збитків становить 1,3 млн грн. 

Під час санкціонованих обшуків за місцями їх проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони, 300 сім-карток, комп’ютери, ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті на загальну суму майже 800 тис грн.

Прокурори Кам’янської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 362 КК України).

Читайте також:

Із 1 квітня у Дніпрі збільшено дозволену швидкість руху транспортних засобів на деяких ділянках доріг;

Не впоралась із керуванням та злетіла в кювет: у Кам’янському районі співробітники ДСНС деблокували жінку з пошкодженого автомобіля;

Вчиняли тяжкі злочини проти власності: у Запоріжжі припинено діяльність злочинної організації

2024-04-01 19:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин