Кримінал
Працювали неповнолітні та особи без громадянства: В Дніпрі та Кам’янському поліція викрила 6 шахрайських сall-центрів

Працювали неповнолітні та особи без громадянства: В Дніпрі та Кам’янському поліція викрила 6 шахрайських сall-центрів

За процесуального керівництва Західної та Правобережної окружних прокуратур Дніпра, а також Кам’янської окружної прокуратури правоохоронці викрили шахрайські сall-центри. Їх учасники під видом співробітників банків ошукували громадян.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

За даними слідства, на території Дніпра припинено діяльність 5 функціонуючих сall-центрів, де працювали майже 100 громадян, серед яких були неповнолітні діти та особи без громадянства. Офіси були оснащені комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. Представляючись співробітниками банків, оператори сall-центру вивідували  банківські реквізити та персональні дані громадян, після чого наявні на картках гроші перераховували на рахунки, відкриті на підставних осіб.

Також припинено роботу шахрайського центру у Кам’янському. Офіс знаходився в центрі міста, тут працювало майже 20 осіб. Виманювали гроші у громадян за відомою «схемою», використовуючи банківські дані.

У ході санкціонованих обшуків офісних приміщень вилучено майже 300 одиниць комп’ютерної техніки – монітори, системні блоки, ноутбуки, флешносії інформації, а також мобільні телефони, стартові пакети, банківські картки та чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі причетні до незаконного «бізнесу» та загальна сума завданих збитків.

Читайте також: Президент України Зеленський нагородив трьох залізничників з Чаплине та Дніпра;

2022-11-08 13:30:00
true
Відео Дня







Архів Новин