Війна в Україні
Кримінал
Стверджувала, що «Крим – російський»: Поліцейські підозрюють жінок з Кам’янського та Павлограду в колабораціонізмі

Стверджувала, що «Крим – російський»: Поліцейські підозрюють жінок з Кам’янського та Павлограду в колабораціонізмі

З початку війни мешканка Кам’янського, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі, неодноразово розповсюджувала матеріали про виправдовування нападу РФ на Україну та активно глорифікувала її військовослужбовців. Вона поширювала у мережі пропагандистські пости щодо підтримки бойовиків т.зв. «ДНР/ЛНР», а також стверджувала, що «Крим – російський».

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Також було викрито жительку Павлограда, яка у своїх акаунтах в соціальній мережі постила публікації проросійських груп з підтримкою президента країни-агресора та проведення «референдуму» на Херсонщині.

У помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Павлоградської окружної прокуратури двом мешканкам Дніпропетровщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Читайте також: Вікіпедія запрошує українців змагатися за призи в конкурсі «Вікі любить пам’ятки»;

Частково перекриють дорогу: В Запоріжжі 24 вересня починається ремонт Дніпровської ГЕС;

2022-09-23 17:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин