Події
Війна в Україні
У Кам’янському суд виніс вирок жінці, яка закликала співпрацювати з ворогом

У Кам’янському суд виніс вирок жінці, яка закликала співпрацювати з ворогом

Заводський районний суд виніс вирок раніше не судимій жінці за те, що вона підтримала військову агресію РФ у забороненій соціальній мережі «Однокласники». 

Відповідний вирок було опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

19 серпня минулого року кам’янчанка опублікувала в «Однокласниках» допис на підтримку агресора. Крім того, жінка закликала читачів до співпраці з ворогом.

«Я вважаю, що Росія ухвалила дуже правильне рішення про проведення Спеціальної військової операції, подивіться на мешканців Республіки, вони щасливі перебувати в незалежності Київського режиму. Закликаю до співпраці з ними, тільки тоді ми житимемо у вільній країні!», – написала жінка.

Як зазначили в суді, дана публікація містить публічний заклик-звернення до підтримки представників тимчасово окупованих територій України, до співпраці з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора, а також до невизнання розпоряджень органів державної влади України на тимчасово окупованих територіях.

Ці дії кваліфікуються за ст. 111-1 ч.1 КК України (колабораційна діяльність). Суд призначив жінці покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та надання публічних послуг протягом 10 років, а також стягнув 7550,80 гривень за проведення судової експертизи.

Читайте також:

На теріторії покинутої будівлі військової частини в Дніпрі поліцейські знайшли 14 ящиків з «коктейлем Молотова»;

У Кривому Розі затримали молодого чоловіка з пістолетом;

Повістка у військкомат: Роботодавець може вручити повістку працівнику, але є умови

2023-02-17 17:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин