Війна в Україні
Події
Кримінал
У Кам'янському викрили трьох ворожих агітаторів: подробиці

У Кам'янському викрили трьох ворожих агітаторів: подробиці

Співробітники СБУ виявили жителів Дніпропетровщини, які займалися антиукраїнською пропагандою, запереченням військової агресії РФ та підтримкою окупації українських територій. Всі вони мали російські коріння та родичів у РФ.

Це працівник одного з об’єктів критичної інфраструктури з Кам’янського. Ще один місцевий мешканець, фахівець у сфері мистецтва і у минулому приватний підприємець, який розповсюджував на особистій сторінці у соціальній мережі пости, що переважно стосувались виправдовування збройної агресії РФ проти України і окупації ворогом територій нашої держави.

Також у Кам’янському встановили місцевого пенсіонера з громадянством РФ, який мешкав в місті з початку двотисячних років, проте не припиняв спілкування з рідними та друзями з країни-агресора. Серед близьких знайомих були і учасники так званої «спеціальної військової операції». 

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст.ст. 111-1 та 436-2 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

В Дніпрі під час пожежі чоловік врятувався, перелізши на сусідній балкон на 9 поверсі;

У Кривому Розі легковик влетів в машину швидкої;

У Дніпрі затримали жінку, яка переправляла чоловіків за кордон

2023-03-09 20:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин