Війна в Україні
Життя
Зона для родин з дітьми, кухня, душ та автономне опалення: у Кам'янському працює багатокімнатний Пункт незламності

Зона для родин з дітьми, кухня, душ та автономне опалення: у Кам'янському працює багатокімнатний Пункт незламності

На правому березі Кам'янського працює багатокімнатний Пункт незламності. Облаштували його в одному з ліцеїв міста. Тут є місця для підзарядки гаджетів та перегляду новин. Зона для відпочинку родин з дітьми і пеленальна кімната. А ще – медичний кабінет, душові та кухня. Аби відвідувачі не заблукали, на вході вивісили вказівники.  

Тепло у тутешньому Пункті незламності від автономної котельні. Електроенергія від потужного генератора.

«Він працює на котельню. Ще до 20 кіловат дає на школу. Їх достатньо для того, щоб працювало все. Без підзарядки у такому режимі витримає щонайменше дві доби», – розповідає директор одного з ліцеїв Кам'янського Геннадій.

Доступні декілька локацій. На другому поверсі – палатки та розкладачки. Вони для родин з дітьми. У актовій залі – десятки місць для сидіння. На сцені – величезна плазма, аби відвідувачі дізнавалися найсвіжіші новини. 

«Два рази на день у мене світло зникає. Тому дуже добре, коли є такі пункти. У них затишно та тепло. З дітьми посиділи, погрілися, помалювали», – ділиться враженнями мешканка Кам'янського Тетяна

Є окрема зона для підзарядки гаджетів. Вона оснащена електричними подовжувачами. Поруч розташували медичний кабінет. 

«Маємо бинти, лейкопластир, перекис, джгути. Все для допомоги дітям та дорослим. З пігулок – ношпа, активоване вугілля. Засоби від головного болю і тиску. Є термометри та тонометр», – перелічує медсестра одного з ліцеїв Кам'янського Вікторія.

На кухні Пункту незламності – продукти харчування. Запасів щонайменше на три доби. Тут чергує Тетяна. Її задача – зустріч гостей. 

«Слідкую, щоб всього вистачало. Якщо відвідувачу потрібна допомога, підкажу, – пояснює кухар одного з ліцеїв Кам'янського Тетяна. – Є у нас чай та кава. Для перекусу – хлібці, соломка, локшина швидкого приготування. Маємо енергетичні батончики. Солоденьке з'їдаєш і настрій покращується». 

У наявності й укриття. Одночасно ця локація безпеки зможе прийняти до п'ятисот людей.

Читайте також:

У Кам'янському чоловік вбив батька;

Стало відомо, як працюватиме транспорт в Дніпрі у новорічну ніч;

30 ворожих снарядів за ніч: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 30 грудня

2022-12-31 10:00:00
true
Відео Дня







Архів Новин